Gästbloggare, Selma Selimbasic om Srebrenica den 11/7-1995

Dessa dagar sover jag inte, jag äter inte och jag andas inte. Dessa dagar kommer en osynlig hand och sätter sig runt mitt hals. Den trycker och den här känslan kommer, som är en blandning av smärta, sorg och hopp. Allt på en och samma gång. Smärtan och sorgen har ökat för varje år men det är hoppet som har ökat mest. 

Hopp? Vad tusan är det man kan hoppas på i situationer som dessa? Vad kan man mer hoppas på när över 8000 bosniska muslimer ligger begravda och en del av dem är min familj. Vad är det som jag egentligen sitter här och hoppas på?
 Jag hoppas på rättvisa. Rättvisa för varje människoliv som monster släckt plågat och mördat. Rättvisa för varje kvinna som blivit våldtagen och rättvisa för varje familj som förlorat sitt hem. Jag har mycket att leva för vilket jag är tacksam för medan för många andra människor är hoppet det enda som de har. Hopp. Ett så kort ord med så mycket innebörd. 

Vet du morfar, jag hoppas att du har det bra där du är nu. Att du tittar på oss från ovan och ler. För av ingenting har mina föräldrar skapat allting. Och morfar, jag lovar dig att så länge jag andas så ska jag leva för rättvisa. Jag ska leva för att du aldrig glöms bort och jag ska leva för att generationer efter oss pratar om den 11 juli 1995. Det är bara en gnutta rättvisa som jag kan ge dig. Men den sortens rättvisa sitter i min makt och jag utnyttjar den maximalt. Morfar, idag så lyckas jag med det. För idag så pratar hela världen om det som skedde 11 juli 1995. Idag så läser mina följare om dig. Och nu tänker de på Srebrenica vilket betyder att idag har jag lyckats morfar. Och morfar, en vacker dag kommer du få den fulla rättvisan, om inte under vår tid och i denna värld så på den andra. För det lever jag för och hoppas.

 Vila nu morfar, vi hörs snart igen ❣️💐🕊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s